Левар рН-Фунги оптимизира действието на фунгицидите използвани за защита на зърнени, овощни и зеленчукови култури при променливи условия:
• подкислява разтвора за пръскане до ниво което предотвратява хидролитичното разлагане на фунгицида, понижава рН на водния разтвор до приблизително 3.5-4.5;
• елиминира отрицателното въздействие на минералните съединения, съдържащи се в твърдата вода главно калциеви и магнезиеви катиони, както и желязо и натриеви йони;
• понижава повърхностното напрежение на разпръскваната течност;
• увеличава задържането (залепването) на разпръскващите капки върху повърхността на листата;
• предотвратява изсушаването на капчиците по листата благодарение на овлажнителните свойства;
• повишава проникването (абсорбацията) на активното вещество в растителните клетки и транспортирането му до мястото на действие;
Широкоспектърния ефект на адюванта допринася за подобряване на ефективността на приложените фунгициди при по-неблагоприятни условия.